La Spartakusbund va ser el grup format per Rosa Luxemburg i el seu cercle d'intel·lectuals que s'oposaren a la Primera Guerra mundial des de la posició antimilitarista i socialista. Firmaren els seus escrits com a Spartacus. A poc a poc els membres de la Lliga Spartacus van anar sent empresonats. En la seva majoria, els membres de la Lliga eren militants del Partit Social Democràtic Independent, que a partir de 1918 es va convertir en el partit de masses del moviment obrer alemany radical. Més tard, es va configurar com a hereu de la Lliga Spartacus el Partit Comunista Alemany.

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Congrés Internacional de l'Antifeixisme Combatent


Els pròxims dies 27, 28 i 29 d'octubre se celebrarà el "Congrés internacional de l'Antifeixisme combatent. Des de les Brigades Internacionals a la Resistència" coincidint amb el 75è aniversari de la creació de les Brigades Internacionals (1936-2011) i amb el 70è aniversari de la creació de la lluita armada antifeixista dels republicans espanyols a França i Europa (1941-2011) - que culminaria amb la creació del XIV Cos de Guerrillers Espanyols a França.

"Hi participaran especialistes de primer ordre en la matèria, de Catalunya, Espanya i diversos països del món com França, Alemanya, Anglaterra, els Estats Units i Itàlia". 

Aquí us podeu descarregar el programa. 

Us deixo amb algun enllaç que pot ser d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada